ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΟΥ ΔΙΑΖΥΓΙΟ
με τη Φαίδρα Δρούκα

από 15 Οκτωβρίου 2021
και κάθε Τετάρτη με Κυριακή

στο Μικρό Άνεσις

Ο γεμάτος χιούμορ, αυτοσαρκασμό και ζωντάνια θεατρικός μονόλογος της Ιρλανδής συγγραφέας Geraldine Aron «Το υπέροχό μου διαζύγιο» με τη βραβευμένη Φαίδρα Δρούκα για την ερμηνεία της στο ρόλο της Άντζελα Κέννεντι Λίπσκυ, ξανά μαζί σας, στο θέατρο Μικρό Άνεσις.

Τι πιστεύετε ότι μπορεί να κάνει μία χαριτωμένη σαρανταπεντάρα, και συγκεκριμένα η Άντζελα Κέννεντι Λίπσκυ, όταν ο «αγαπημένος» της σύζυγος την εγκαταλείπει μετά από τριάντα πέντε χρόνια έγγαμης ζωής γεμάτης όρκους πίστης και αφοσίωσης; 1) Τρελαίνεται απ’ τη χαρά της; 2) Σκέφτεται να διεκδικήσει τον πενηνταπεντάρη σύζυγο της από την εικοσιτεσσάρων Μεξικανή ερωμένη του; 3) Παίρνει ό,τι χάπια βρει μπροστά της; 4) Κοιμάται με τον πρώτο τυχόντα; 5) Πάει σε ψυχίατρο; 6) Ξυρίζει το κεφάλι της; 7) Αρχίζει τις πλαστικές; 8) Τρέχει στα sex shop; 9) Πάει ταξίδια σε εξωτικά νησιά; 10) Προσπαθεί να ξαναερωτευθεί;
Στο Μικρό Άνεσις, από 15 Οκτωβρίου η Φαίδρα Δρούκα θα σας δίνει όλες τις απαντήσεις του κουίζ, ερμηνεύοντας την Άντζελα Κέννεντι Λίπσκυ στο έργο της Geraldine Aron «Το υπέροχό μου διαζύγιο».

Η Άντζελα, μια γυναίκα γύρω στα πενήντα και μητέρα μιας έφηβης κόρης, δέχεται αίτηση διαζυγίου από τον σύζυγό της ο οποίος προτιμά την αγκαλιά νεότερων γυναικών. Εκτεθειμένη στη μοναξιά που δεν είναι δική της επιλογή και με την κρίση της ηλικία να της χτυπά την πόρτα, η Άντζελα ξεκινά ένα ταξίδι αυτογνωσίας σε μια προσπάθεια να βρει το βηματισμό της μέσα στο αναπάντεχο κενό της ζωής της.
Ένας μονόλογος αλήθειας. Της αλήθειας του ανθρώπου που βιώνει, όπως όλοι μας, τις εσωτερικές του αντιθέσεις. Την ελπίδα, το θυμό, το φόβο, τη μοναξιά, τη ματαίωση, την απογοήτευση, την απόλαυση, τον πόνο και τελικά πάλι την ελπίδα, τον έρωτα, τη συντροφικότητα.
Η Φαίδρα Δρούκα, πολυδιάστατη και ανατρεπτική, μια καθημερινή ηρωίδα, μια γυναίκα σαν όλες τις άλλες γυναίκες, σε ένα δυνατό, χορταστικό μονόλογο, μας οδηγεί σε ένα γαϊτανάκι γέλιου, δακρύων, σκέψης, θαυμασμού και κατανόησης.

Ερμηνεία:
Φαίδρα Δρούκα
Μετάφραση:
Μαργαρίτα Δαλαμάγκα Καλογήρου
Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Κοστούμια:
Κοραής Δαμάτης
Μουσική:
Δήμητρα Γαλάνη
Φωτογραφίες:
Γιώργος Καλφαμανώλης
Μικρό Άνεσις, Λεωφ. Κηφισίας 14 – Αμπελόκηποι, Τηλ.: 2107718943
Παραστάσεις:
Τετάρτη και Κυριακή στις 8μ.μ.
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 9μ.μ.
Προπώληση εισιτηρίων:
Viva.gr
Το υπέροχό μου διαζύγιοΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΟΥ ΔΙΑΖΥΓΙΟ
με τη Φαίδρα Δρούκα
σε Καλοκαιρινή Περιοδεία

«Το υπέροχό μου διαζύγιο» της Τζεραλντίν Άρον, με τη Φαίδρα Δρούκα
σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη και μουσική Δήμητρας Γαλάνη,
περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, με πρώτες στάσεις:
  • την Ηλιούπολη – Θέατρο Άλσους Δημήτρης Κιντής, την Πέμπτη 1η Ιουλίου
  • και το Κηποθέατρο Παπάγου, την Κυριακή 11 Ιουλίου.
Το υπέροχό μου διαζύγιο2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ
στη ΦΑΙΔΡΑ ΔΡΟΥΚΑ
για το ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΟΥ ΔΙΑΖΥΓΙΟ

από τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού Αθηνοράματος 2020

Η Φαίδρα Δρούκα τιμήθηκε με το 2ο Βραβείο Γυναικείου Ρόλου από τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού Αθηνοράματος 2020 για την παράσταση «Το υπέροχό μου διαζύγιο», που παίχτηκε τη θεατρική περίοδο 2019-2020.
Συντελεστές της παράστασης
Ερμηνεία:
Φαίδρα Δρούκα
Μετάφραση:
Μαργαρίτα Δαλαμάγκα Καλογήρου
Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Κοστούμια:
Κοραής Δαμάτης
Μουσική:
Δήμητρα Γαλάνη
Φωτογραφίες:
Πάτροκλος ΣκαφίδαςΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΟΥ ΔΙΑΖΥΓΙΟ

Μια παράσταση, αυστηρώς κατάλληλη για… παντρεμένους

Μονόλογος με τη Φαίδρα Δρούκα

στο θέατρο Μικρό Χορν
Οκτώβριος 2019 - Μάρτιος 2020

2ο Βραβείο γυναικείου ρόλου στη Φαίδρα Δρούκα από τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού Αθηνοράματος 2020

Τι πιστεύετε ότι κάνει η Angela Kennedy Lipsky, μια χαριτωμένη σαρανταπεντάρα, όταν ο «αγαπημένος» της σύζυγος την εγκαταλείπει μετά από είκοσι χρόνια έγγαμης ζωής γεμάτης όρκους πίστης και αφοσίωσης; Τρελαίνεται απ’ τη χαρά της; Σκέφτεται να διεκδικήσει τον πενηνταπεντάρη σύζυγο της από την εικοσιτεσσάρων ετών Μεξικανή ερωμένη του; Αγοράζει βιτριόλι και ετοιμάζεται για επίθεση; Παίρνει ό,τι χάπια βρει μπροστά της; Κοιμάται με τον πρώτο τυχόντα; Πάει σε ψυχίατρο; Ξυρίζει το κεφάλι της; Αρχίζει τις πλαστικές; Τρέχει στα sex shop; Πάει ταξίδια σε εξωτικά νησιά; Προσπαθεί να ξαναερωτευθεί;

Η Φαίδρα Δρούκα μας δίνει όλες τις απαντήσεις ερμηνεύοντας την Angela Kennedy Lipsky στο έργο της Geraldine Aron «Το υπέροχό μου διαζύγιο». Η Ιρλανδή συγγραφέας, με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και ζωντάνια, μάς παροτρύνει να ζήσουμε μαζί με την χωρισμένη Angela, όλες τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις αποφάσεις, και τις καινούργιες εμπειρίες μιας γυναίκας που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ζωής της… στο αναπάντεχο διαζύγιο. Μιας γυναίκας έξυπνης μεν αλλά και παιδιάστικα αφελούς λόγω συζυγικών υποχωρήσεων, τρυφερής, δοτικής αλλά και συνάμα φοβισμένης, επίσης λόγω συζυγικών υποχωρήσεων, χαρούμενης και ταυτόχρονα θλιμμένης. Μια από τις γυναίκες που συναντάμε κάθε μέρα. Ίσως μια γυναίκα σαν όλες εμάς…

Ερμηνεία:
Φαίδρα Δρούκα
Μετάφραση:
Μαργαρίτα Δαλαμάγκα Καλογήρου
Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Κοστούμια:
Κοραής Δαμάτης
Μουσική:
Δήμητρα Γαλάνη
Φωτογραφίες:
Πάτροκλος Σκαφίδας